Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het begeleidingsprogramma voor innovatieve ondernemers met een start-up gaat weer van start. Dit jaar richt Startup Launchpad zich op jonge bedrijven in de toerismesector.

CITI2Dat meldt Curaçao Innovation & Technology Institute (Citi) dat jaarlijks in samenwerking met het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) het programma trekt. Bedrijven die aan de criteria voldoen kunnen zich tot 30 mei aanmelden voor de zevende editie.
Volgens Citi is gezien de groei van het toerisme in de afgelopen drie jaar de keuze op deze sector gevallen. Daarnaast wil MEO innovatie stimuleren in de ontwikkeling van ervaringen voor bezoekers die duurzame voordelen opleveren voor de lokale gemeenschap.
In het strategisch plan voor de ontwikkeling van het toeristisch product van Curaçao (2022-2026) worden verschillende aanbevelingen gedaan. Zo moet Curaçao het toeristisch product omvormen tot een toeristische ervaring. De ontwikkeling van een toeristisch product moet worden geleid door de marktvraag, met aandacht voor het verbeteren van bestaande producten en het creëren van nieuwe producten en diensten die voldoen aan de behoeften en verwachtingen van de bezoeker. Dit betekent dat er kansen moeten worden gecreëerd voor lokale bedrijven om innovatieve toeristische ervaringen te brengen, in balans met de samenleving en waarbij er rekening wordt gehouden met het milieu en aspecten zoals klimaatverandering en andere mondiale uitdagingen, zegt Citi.
Deelname aan Startup Launchpad duurt vijf maanden. Ondernemers ontvangen intensieve begeleiding, onder andere bij het bedrijfsmodel, de branding, community engagement, maar ook bij budgettering en investeringsplanning, bedrijfspresentatie, het gebruik van technologie en digitalisering van het bedrijf, kwaliteit en goede klantenservice, duurzaamheid en risicomanagement.
Er zijn twee rondes in het programma. Elke ronde wordt afgesloten met een pitchwedstrijd, waarbij de deelnemers hun idee presenteren aan een professionele jury bestaande uit vertegenwoordigers van de Curaçao Tourist Board (CTB), Global Entrepreneurship Week en ook de Maduro & Curiel’s Bank (MCB). De winnaar van deze editie ontvangt een investeringsbedrag van 5.000 gulden om een innovatief idee op de markt te brengen en de start-up te laten groeien.
De inschrijving sluit op 30 mei en het programma gaat in juni van start. Deelname aan het programma kost 100 gulden. Een registratieformulier is online beschikbaar via onderstaande website.
http://citi.cw/startup-launchpad

 

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.