za11012014

Back U bevindt zich hier: AD Home page Curacao

Hommage aan Macario Prudencia

Op het Brionplein is gisteravond door verschillende artiesten een hommage aan ‘vader van de Antilliaanse salsa’ Macario Prudencia gebracht. Fundashon Bon Intenshon had Gregory Colina en Hershel Rosario opdracht gegeven een cd te maken met de 12 grootste hits van Macario Prudencia. Muziekliefhebbers konden gisteravond genieten van het gratis concert. De Lion’s Club collecteerde voor verpleeghuis Betèsda, waar Prudencia verblijft. De grootmeester van de salsa was zelf aanwezig en had een ereplaats.

prudencia

Lees meer...

Diepzeevissen op postzegels

Op het Roosevelthouse, het Amerikaanse consulaat, zijn gisteren nieuwe postzegels gepresenteerd. Daarbij waren onder anderen gouverneur Lucille George-Wout (foto) en directeur Adrian ‘Dutch’ Schrier van Substation Curaçao, zoöloog Carol Baldwin van het Smithsonian National Museum of Natural History en directeur Franklin Sluis van CPost aanwezig. De zegels zijn gewijd aan unieke diepzeevissen die op de riffen van Curaçao zijn ontdekt. Smithsionian heeft de diepe riffen onderzocht in samenwerking met Substation Curaçao. Er werden dertig nieuwe soorten gevonden, waarvan er tien op de postzegels staan.

postzegels

Lees meer...

Quads voor agenten van Politur

Minister Nelson Navarro van Justitie en Stanley Palm van Economische Ontwikkeling hebben de sleutels van twee quads overhandigd aan de agenten van Politur. In samenwerking met CPA en Curinde zijn er bij Curaçao Buggy Adventures quads gekocht die de agenten mobieler moeten maken. Politur wordt ingezet ter bescherming van de toeristen. De afdeling in Westpunt zal gebruik mogen maken van de quads.

quads

Lees meer...

PAR: Wiels moet weg

,,De Gevolmachtigde minister moet haar ontslag indienen.” Die conclusie trekt PAR-Statenlid Zita Jesus-Leito uit het Soab-rapport over het Curaçaohuis in Den Haag.
Er is veel mis in de organisatie van het Curaçaohuis, blijkt uit het rapport van Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) dat werd opgesteld na aanhoudende incidenten sinds het aantreden van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Zo zijn sinds 2013 de regels voor de aanbesteding van werkzaamheden niet gevolgd, zijn salarissen vaak erg hoog door een weinig realistische omrekeningskoers en is het personeelsbeleid onduidelijk, blijkt uit het rapport.

Lees meer...

ADletters logo

60% Omzet MKB naar buitenland

Van de omzet van vele midden- en kleinbedrijven (MKB) wordt zo’n 60 procent gestort op buitenlandse rekeningen. Het gaat voornamelijk om bedrijven waarvan buitenlanders eigenaar zijn. Dit stelt Sherwin Casper, directeur van Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB), die overigens verder niet wil stigmatiseren en dus niet zegt om wat voor buitenlandse rekeningen het gaat. Hij concludeert dit naar aanleiding van controles die op dit moment door de SBAB worden uitgevoerd in het kader van het per 1 oktober ingevoerde verplichte kasregistratiesysteem.

Lees meer...

ADletters logo

Abonnee worden

E-mailen of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum.

Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

ABCourant N.V.

Prof. Kernkampweg z/n, Postbus 725

Willemstad, Curaçao

Tel +(5999) 7472200 / Fax +(5999) 7472257

algemeen@antilliaansdagblad.com