za10252014

Back U bevindt zich hier: AD Home page Curacao

Tennistalent in actie

De Curaçaose jeugdtenniskampioenschappen zijn in volle gang. De Tennis Federation Curaçao laat desgevraagd weten dat gisteren de kwartfinales werden gespeeld. Vandaag om 8.00 uur beginnen de halve finales. De organisatie hoopt dat om 12.00 uur de finale kan worden afgeslagen. Iedereen wordt uitgenodigd uit om bij RCC in Mon Repos te komen kijken en misschien wel de volgende Jean-Julien Rojer in actie te zien.

 tennis

Lees meer...

Zonnepanelen voor ‘schip’ en ‘toren’

De kantoorpanden van Amicorp en Amicasa op Parera worden binnenkort voor een belangrijk deel voorzien van stroom opgewekt uit zonne-energie. Het project wordt opgeleverd in december. De parkeerplaats naast het Amicorp-gebouw is overdekt gemaakt en hier zijn zonnepanelen op bevestigd. Het draagt zo bij aan de stroomvoorziening voor de twee kantoorkolossen: ‘het ‘schip’ van Amicorp en de toren’ van Amicasa. Bovenop het dak van de ‘toren’ komen eveneens panelen.

 schiptoren

Lees meer...

‘Ferry Caracasbaai verplaatsen’

Milieuorganisatie Green Force wil dat de regering overgaat tot het verplaatsen van de ferry die bij de Caracasbaai ligt. De organisatie stelt voor om de boot bijvoorbeeld in de Annabaai te leggen, ergens uit het zicht. Green Force is van mening dat er geen goed beeld wordt gegeven door de ferry die op een plek ligt waar veel toeristen komen om te snorkelen en te duiken. De organisatie heeft zich hierover uitgelaten naar aanleiding van de Global Week of Service, die afgelopen week bij alle Hilton-hotels op de wereld werd gevierd. Zo ook bij Hilton Curaçao.

ferry

Lees meer...

Spuitschema zaterdag 25 oktober

 Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) maakt bekend dat de wijken Montaña Abou, Kas di Gobièrnu, Weto, St. Tomas, Hoenderberg, Kwartje en Jan Boos vanochtend tussen 5.00 en 7.00 uur bezocht worden door de spuitwagen die spuit tegen de mug die chikungunya en dengue verspreidt. In de avonduren tussen 18.00 en 21.00 uur is het de beurt aan St. Michiel Liber (Libu), Bullenbaai, Blue Bay, Curasol, Buenavista, Gora-Wanapa/Baas Gracia, deel van Sta. Maria, Weis Afo en Normandie.
Mocht het regenen, dan worden de spuitacties uitgesteld tot nader order. De spuitwagen gebruikt het gif pyrethrin. GMN verzoekt iedereen om alle servies en bestek af te dekken, de ramen en deuren te openen, voedsel en drinken goed af te dekken, huisdieren te beschermen en vooral vissen en schildpadden in water.

ADletters logo

Hato screent op ebola

Op luchthaven Hato wordt er uit voorzorg gescreend op ebola. Het immigratiepersoneel vraagt daarom alle arriverende bezoekers of zij onlangs naar een door ebola geteisterd land zijn afgereisd. Liberië, Sierra Leona en Guinee zijn op dit moment de landen waar een ebola-epidemie heerst. Epidemioloog Izzy Gerstenbluth instrueerde onlangs het immigratiepersoneel over de ziekte. Zo is onder meer uitgelegd hoe met een mogelijk besmet persoon moet worden omgegaan.

Lees meer...

ADletters logo

Abonnee worden

E-mailen of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum.

Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

ABCourant N.V.

Prof. Kernkampweg z/n, Postbus 725

Willemstad, Curaçao

Tel +(5999) 7472200 / Fax +(5999) 7472257

algemeen@antilliaansdagblad.com