zo01252015

Back U bevindt zich hier: AD Home page Curacao

Musée Masqué

Het Punda Museum is klaar voor carnaval. Speciaal voor één van de feestelijkste periodes op Curaçao is de maquette van Punda met maskers, slingers en confetti versierd. Tijdens de tweede Museumnacht op 6 februari is dan ook het thema ‘Musée Masqué’. Daarvoor heeft het museum nog wel hulp nodig: zij vragen iedereen met beeldmateriaal van het carnaval in de jaren 70 en 80 op Curaçao, toen de optocht nog door de Breedestraat in Punda liep, dat aan te leveren.

 maquettepundacarnaval

Foto Punda Museum

Lees meer...

The Double Decker is open

The Double Decker heeft gisteren haar deuren geopend aan de Santa Rosaweg 124. Met de komst van het restaurant is Curaçao weer een uniek concept rijker. Het restaurant huist namelijk in een oude, originele Engelse dubbeldekkerbus uit Londen. De bus reed in de jaren 70 en 80 als passagiersbus door Londen. In 2007 is hij verscheept naar Curaçao waar hij gebruikt zou worden voor rondritten voor toeristen en het geven van partijen en feesten. Helaas is er nooit een vergunning gekomen waardoor de bus jarenlang stilstond aan de kant van de weg en steeds verder wegrotte. May Sano Peralta besloot de dubbeldekker te kopen, volledig op te knappen en om te bouwen tot een bar/restaurant.

doubledecker

Foto Jeu Olimpio

Lees meer...

Nieuwe leden Hof geïnstalleerd

Willemstad - In het Stadhuis zijn gisteren twee nieuwe leden van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie geïnstalleerd. Het gaat hier om Sarah Sijsma en Solange Christiaan. In zijn toespraak gisteren vertelde Hofpresident Evert-Jan van der Poel gisteren uitgebreid over de nieuwe aanwinsten.

nieuweledenhof

Lees meer...

 

‘Vergeet het Hof niet’

Willemstad - Het Hof mag niet vergeten worden en er moet voor worden gewaakt dat de rechterlijke macht niet de zwakste schakel in de keten wordt. Dat was de boodschap van Evert-Jan van der Poel, de president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, gisteren ter gelegenheid van de installatie van twee nieuwe leden van het Hof. De Hofpresident stond tijdens zijn toespraak stil bij de recente ontmoeting tussen de vier Justitieministers van het Koninkrijk.

Lees meer...

ADletters logo

De Vries wint klachtzaak FAS

Willemstad - Advocaat Eric de Vries heeft de klacht die door de Fundashon Akshon Sivil (FAS) tegen hem was ingediend voldoende weerlegd. Dat is het oordeel van de Raad van Toezicht op de Advocatuur, bestaande uit voorzitter Froukije Lourens en leden Richard Pols en Arnold Huizing. Omdat FAS geen nieuwe gezichtspunten heeft aangevoerd wordt de stichting niet-ontvankelijk verklaard. Dat FAS niet bevoegd is om een klacht in te dienen van de Raad van Toezicht omdat het daarmee de statutaire doelstelling overschrijdt en geen belang heeft bij haar klacht wordt door de Raad verworpen.

Lees meer...

ADletters logo

Abonnee worden

E-mailen of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum.

Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

ABCourant N.V.

Scharlooweg 31, Postbus 725

Willemstad, Curaçao

Tel +(5999) 7472200 / Fax +(5999) 7472257

algemeen@antilliaansdagblad.com