za08232014

Back U bevindt zich hier: AD Home page Curacao

Edison Rijna beëdigd als gezaghebber

Tijdens een speciale zitting van de eilandsraad is Edison Rijna afgelopen vrijdag beëdigd als gezaghebber van Bonaire.
Iets na vijf uur opende waarnemend voorzitter Ramoncito Booi afgelopen vrijdag de vergadering van de eilandsraad. Die had maar één agendapunt: de beëdiging van Edison Rijna als gezaghebber van Bonaire. Rijna was sinds 1 maart al waarnemend gezaghebber.

edison

Lees meer...

Sunset Waters schoongemaakt

Lionel Alvaro Freitas Franca, van Real Plantation Investment nv. is begonnen met de schoonmaak en de gedeeltelijke sloop van het voormalige Sunset Waters, Coral Cliff of Santa Martha-resort bij Santa Martha Banda Abou. De aanvang van de schoonmaak was gisteren, waarbij genodigden ook een ‘happy hour’ werd aangeboden.

sunset

Lees meer...

Een schooltas van Miss Curaçao

Miss Curaçao World 2014, Gayle Sulvaran, heeft vijf schoolkinderen blij gemaakt met een goed gevulde schooltas. Ze deelde de tassen uit op Kolegio San Jose, Soeur Hedwig School en Fatima College. De Miss doet dat in samenwerking met Goisco Wholesale Club. Sulvaran wil hiermee Curaçao inspireren om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze jongeren.

schooltas

Lees meer...

Toch geen ontslag Rojer

Glenn Camelia, de huisadvocaat van de regering, heeft premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) gisterochtend geadviseerd om het ontslag van Meendert ‘Menki’ Rojer weer in te trekken. Dat meldt een welingelichte bron die anoniem wenst te blijven tegenover deze krant.
Camelia zou het een en ander met betrekking tot het ontslag van Rojer, die als stafmedewerker human resources werkzaam is bij het ministerie van Algemene Zaken, juridisch hebben geëvalueerd en tot de conclusie zijn gekomen dat het beter is het ontslag in te trekken. De advocaat zou zijn advies op papier zetten opdat Asjes dit tijdens de bijeenkomst van de Raad van Ministers komende woensdag kan presenteren. De minister-president heeft hierover gisteren ook een mail naar de overige ministers gestuurd.

Lees meer...

ADletters logo

Curaçaos diploma geen garantie

Het moet voor het Curaçaose volk en vooral voor leerlingen en ouders wiens kinderen in de toekomst het voornemen hebben om in Nederland te gaan studeren, duidelijk zijn dat het Curaçaose diploma voor voortgezet onderwijs niet automatisch toegang geeft tot Nederlandse hoger onderwijsinstellingen.
Deze waarschuwing staat in het onlangs uitgebrachte inspectierapport ‘Staat van het Curaçaose Onderwijs schooljaar 2012-2013’.

Lees meer...

ADletters logo

Abonnee worden

E-mailen of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum.

Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

ABCourant N.V.

Prof. Kernkampweg z/n, Postbus 725

Willemstad, Curaçao

Tel +(5999) 7472200 / Fax +(5999) 7472257

algemeen@antilliaansdagblad.com