za08022014

Back U bevindt zich hier: AD Home page Curacao

Project Green Corridor loopt voorspoedig

Het Green Corridor-project op Aruba, een public-private-partnershipproject op initiatief van het kabinet van Mike Eman, verloopt voorspoedig. Voor dit project wordt 7 kilometer aan dubbele weg, vanaf de luchthaven tot aan Pos Chiquito aangelegd. Ook wordt de weg voor 23 kilometer tot aan San Nicolas vernieuwd en wordt een fietspad van 13 kilometer aangelegd. In de gehele Green Corridor zullen veel bomen en planten worden geplant.

greencorridor

Lees meer...

Excursie naar historisch Punda

Jongeren van Marie Pampoen, Steenrijk en Koraal Specht gingen tijdens de vakantie op excursie en leerden over de geschiedenis van Punda. Zij bezochten namelijk de expositie La Boutique del Caribe. Nadat zij de foto’s en maquettes van gebouwen en wijken van 100 jaar Punda hadden bekeken, maakten zij een wandeling door de binnenstad van Willemstad om op die manier de ontwikkeling van een eeuw Punda met eigen ogen te aanschouwen.

excursiepunda

Lees meer...

Baangarantie werknemers Sedreko en FFDK

De werknemers van sportorganisatie Sedreko en Fundashon Fasilidatnan Deportivo Kòrsou (FFDK) hebben de schriftelijke garantie gekregen dat zij hun baan behouden en dat zij uiterlijk op 1 oktober van dit jaar in dienst treden van het nog op te richten nationale sportinstituut. Dat heeft interim-directeur Gaby da Costa Gomez van het nationale sportinstituut in een schriftelijke verklaring bekendgemaakt. Het besluit is gisteren genomen en geldt voor het operationele personeel in vaste dienst of werknemers die een vaste formatieplaats hebben, zij behouden hun opgebouwde rechten.

sedreko

Lees meer...

 

Chikungunya steekt over

Het eerste chikungunyageval is gesignaleerd op Curaçao. Dat bevestigt hoofd van de GGD, Sirving Keli tegenover deze krant. ,,Ook bestaat het vermoeden dat er acht andere gevallen zijn, maar deze zijn nog in onderzoek”, aldus Keli. Er zou een ‘sterk vermoeden’ bestaan dat het gaat om een zogenoemd lokaal geval. Dat betekent dat het virus zou zijn overgedragen door een lokale mug en dat het niet gaat om iemand die is gestoken door een besmette mug in het buitenland en met de ziekte al in het lijf naar Curaçao is gereisd. Het hoofd van de GGD is er nuchter over: ,,Het was een kwestie van tijd.”

Lees meer...

ADletters logo

‘Peterson beïnvloedt onderzoek’

Advocaat Chester Peterson heeft het onderzoek ‘Maximus’, naar de intellectuele opdrachtgevers achter de moord op Helmin Wiels, proberen te beïnvloeden met zijn onlangs verstuurde persbericht ‘tunnelvisie’. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM). Daarom heeft het OM gisteren een klacht ingediend tegen de advocaat bij het tuchtcollege. ,,In het persbericht heeft mr. Peterson informatie uit het dossier geciteerd terwijl hij hiertoe niet gerechtigd was”, aldus het OM.

Lees meer...

ADletters logo

Abonnee worden

E-mailen of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum.

Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

ABCourant N.V.

Prof. Kernkampweg z/n, Postbus 725

Willemstad, Curaçao

Tel +(5999) 7472200 / Fax +(5999) 7472257

algemeen@antilliaansdagblad.com