zo09212014

Back U bevindt zich hier: AD Home page Curacao

Slavernij en recht centraal in Fortkerk

Het toneelstuk ‘Wij verlangen onze vrijheid!’ is gisteren in de Fortkerk in première gegaan. De titel is ontleend aan Tula, de leider van de Curaçaose slavenopstand van 1795. Het theaterspel gaat over de rechtszaak van de slavin Virginia die haar vrijheid opeist. In het theaterstuk staan thema’s als slavernij, objectiviteit van recht en rechtspraak, filosofische liefde en de verhouding tussen toneel en werkelijkheid centraal. Het toneelstuk is nog vier keer te zien in de Fortkerk en in de rechtszaal van het Hof van Justitie.

fortkerk

Lees meer...

Mountainbikes voor politie

De Curaçao Tourist Board (CTB) heeft de politie vier mountainbikes cadeau gedaan. Hiermee wordt het Bike Team van het politiekorps versterkt. Op de foto de overhandiging van de fietsen.

mountainbikes

Lees meer...

 

Informatieochtend SOAW

De nieuwe minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Ruthmilda Larmonie-Cecilia, organiseerde onlangs een informatieochtend voor al het SOAW-personeel in de zaal van de Abvo. Na de introductie werd het managementteam voorgesteld en presenteerde de minister tevens haar visie voor het ministerie met betrekking tot armoedebestrijding, het creëren van werkgelegenheid en ontwikkeling van wijken. Ze benadrukte dat het belangrijk is dat ieder individu zich realiseert een waardevol instrument te zijn in het proces van het regeerakkoord dat tot 2016 geldig is en riep op om te werken aan een ‘SOAW, Nieuwe Stijl’.

infosoaw

Lees meer...

‘RvO is geen wet’

,,Het Reglement van Orde is geen wet. Volgens de wet heb ik het recht om een vergadering op te nemen waar ik zelf aan deelneem. Ik heb dus geen enkel strafbaar feit begaan.” Zo verdedigde Statenlid voor MFK, Amerigó Thodé zich gisteren tijdens een persconferentie die door de MFK was opgeroepen. Aan zijn zijde zat fractie- en tevens partijleider Gerrit Schotte, die aangaf dat de partij voor de volle 100 procent achter Thodé staat en hem steunt in deze kwestie.

Lees meer...

ADletters logo

Vol gas voor categorie 1

Alles wordt op alles gezet om de deadline van begin 2015 te halen om de Curaçaose luchthaven weer de categorie 1-status te laten verkrijgen bij de Federal Aviation Administration (FAA). Oscar Derby, directeur van de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit (CBA): ,,Curaçao kan niet langer wachten.”
Vorige week vond de conferentie Annual Regional Aviation Safety Group - Pan America op Curaçao plaats. Volgens Derby de plek om te netwerken en om als land kenbaar te maken hoe hard er gewerkt wordt om de felbegeerde categorie 1-status weer te krijgen. Want er blijkt harder te moeten worden gewerkt dan voorheen werd gedacht.

Lees meer..

ADletters logo.

Abonnee worden

E-mailen of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum.

Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

ABCourant N.V.

Prof. Kernkampweg z/n, Postbus 725

Willemstad, Curaçao

Tel +(5999) 7472200 / Fax +(5999) 7472257

algemeen@antilliaansdagblad.com