Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een groep personen die tegen de ontwikkelingsplannen is bij Zakitó zijn een petitie gestart en verzamelen handtekeningen om aan de gouverneur en de Staten, aan te bieden. ,,Doel om de verdere vernietiging van de natuur te voorkomen, het toeristisch product te beschermen en de Koredor te behouden voor de lokale bevolking. Samen kunnen we een verschil maken”, zo staat in de petitie die zowel in het Nederlands, als Papiaments is opgesteld.

F07 Koredor 2,,Stop de verdere vernietiging van het Zakitó mangrovegebied en de Koredor”, zo begint het schrijven. ,,Waar gaat het om? Zoals eenieder die richting Otrobanda rijdt kan zien, worden langs het rifwater vijf wolkenkrabbers gebouwd. Plannen bestaan voor nog drie additionele wolkenkrabbers. Plannen bestaan ook voor de bouw van een luxe hotel met privéstrand en van een jachthaven in het rifwater. De vaste brug op de Koredor gaat verdwijnen en wordt waarschijnlijk vervangen door een brug die open en dicht kan om de schepen binnen te laten, waardoor de wandelaars lang en frequent moeten wachten vanwege de passerende boten.

De verkeerssituatie ter plekke wordt een groot probleem. De bevolking is bij dit alles niet geconsulteerd. De Koredor, een van de weinige plekken op het eiland waar de lokale bevolking rustig kan wandelen en sporten, verdwijnt.” Woordvoerders zijn Ervin Yrausquin en Maritza Lauffer. De petitie kan getekend worden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.