Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met de sloop van ook het laatste stukje winkelcentrum waar onder meer Samsom gevestigd was, aan de Schottegatweg Oost, ter hoogte van Landhuis Chobolobo, lijkt er opnieuw beweging te komen in de realisatie van het grootschalige project Chobolobo Plaza, dat een spiksplinternieuw winkelcentrum met een groot aantal voorzieningen behelst.

choboloboDit project van Taubco Management bv werd in juli 2017 - bijna 7 jaar geleden - al aangekondigd door Taubco zelf, door middel van een reclamebord aan de Schottegatweg. Hoewel het daarna jarenlang stil bleef omtrent het nieuw te verrijzen winkelcentrum, en er nu weer vorderingen gemaakt lijken te worden, wil directeur Irwin Tauber desgevraagd op dit moment niets kwijt over de voortgang en de planning van het project.
Het nieuwe winkelcentrum moet vele malen groter worden dan het winkelcentrum dat er voorheen zat. Ook het terrein achter het oude complex, tot aan Landhuis Chobolobo, maakt namelijk deel uit van de plannen.
In mei 2018 schreef het Antilliaans Dagblad nog dat toen op de website van Taubco stond dat het project in twee fases gebouwd zou worden, en dat het toen nog steeds de bedoeling was dat het project ‘medio 2019’ zou worden afgerond. Uit een verklaring namens Samsom destijds was toen al op te maken dat de aanvankelijke planning niet haalbaar leek.
Op dit moment geeft de website van Taubco geen informatie over de huidige planning. Wel is te lezen dat Chobolobo Plaza een winkelcentrum van hoge kwaliteit moet worden, ‘met architectuur die is gebaseerd op een moderne versie van de Handelskade’.
Taubco Management heeft eerder al andere winkelcentra gerealiseerd, zoals Churchill Plaza aan de Winston Churchillweg en Juno Plaza aan de Caracasbaaiweg.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.