138 Duikers speelden domino onderwater bij Grote Knip

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het 11 jaar oude Guinness World Record bestond uit 60 duikers die 10 minuten onderwater domino speelden in een zwembad. Het doel van Casha was om dit record te verdubbelen. Maar met maar liefst 138 duikers die 23 minuten lang aan 35 onderwater zwevende dominotafels domino speelden in de zee bij Grote Knip, kan men gerust zeggen dat het oude record is verpulverd.

F06 Guinness 4In de loop van zaterdagochtend verzamelden steeds meer duikers zich op het strand van Grote Knip, waar ook de officiële jury van Guinness haar opwachting maakte. Toen alles in gereedheid was gebracht, en de starttijd van 12.00 uur naderde, gingen alle duikers met een gezonde wedstrijdspanning het water in.

Het doel was dat alle duikers - volgens de internationale dominoregels - minimaal een potje domino zouden spelen, en dat voor minimaal 10 minuten. Die 10 minuten werden er 23. Toen alle dominoduikers weer op het droge waren, kwam de Guinness-jury - na een grondige beoordeling of alles exact volgens de regels had plaatsgevonden - met de verlossende boodschap: het record was verbroken.

Als fysiek bewijs werd er aan Casha, de vereniging voor kleine lokale ondernemers binnen het Curaçaose toerisme, een ingelijst certificaat overhandigd. Bij deze feestelijke uitreiking waren niet alleen de duikers, het Casha-bestuur en toeschouwers aanwezig. Ook minister-president Gilmar Pisas (MFK) en MEO-minister Ruisandro Cijntje waren naar het strand van Grote Knip gekomen, evenals Muryad de Bruin, counterpart-directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB), die een van de hoofdsponsors van het evenement was.

In het bijzonder voor Casha-bestuurslid Miranda Minne, was deze apotheose een kers op de taart. Tijdens de covid-periode - op de dag van de voorspelde storm in juni 2022 - kwam het idee om een van haar grootste hobby’s, duiken, te combineren met het op Curaçao zeer populaire dominospel. Van een kleine ‘brainwave’ groeide dit idee uit naar een steeds concreter plan, dat mede door de inzet van sponsoren uiteindelijk echt gerealiseerd kon worden.

De succesvolle recordpoging was zaterdag niet de enige activiteit bij Grote Knip. Als onderdeel van een beach domino-event was er - onder begeleiding van de Curaçaose Dominobond - ook een dominotoernooi georganiseerd op het strand.

Aan dit toernooi deden rond de 300 spelers mee. Onder wie 6 bewoners van verpleeghuis Betèsda, 2 blinde spelers, en niemand minder dan de 12-voudig wereldkampioen domino Joaquin Martinez uit de Dominicaanse Republiek.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.