Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Onderwijs, Irene Dick (PS), stelt dat het project One Laptop Per Child (OLPC) een andere naam heeft gekregen maar dat het onderdeel van een ‘device’ voor leerlingen er niet volledig uitgelaten is.

laptop

Het project heet nu ‘Digitalisering van scholen’, dat naast het invoeren van devices voor groepen leerlingen - dus niet voor elk kind een tablet of laptop - ook het in elke klas installeren van een digitaal touchscreen schoolbord inhoudt en een goede internetverbinding. Eerdaags zal een openbare aanbesteding plaatsvinden voor het project.
Dick meent hiermee beter aan te sluiten op de technologische ontwikkelingen. Zij heeft in dit kader onlangs een conferentie georganiseerd getiteld ‘Op weg naar een modelschool’ waarin vooral aandacht is geweest voor de Technical Vocational Education and Training (TVET). Leerkrachten met technologische ervaring in het onderwijs hebben hierbij presentaties gegeven. Het is de bedoeling dat collega’s elkaar zo veel mogelijk gaan scholen in wat zij zelf aan kennis op technologisch gebied in huis hebben.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.