Van onze correspondent

Oranjestad - ,,De veiligheid en operationele diensten van Luchthaven Reina Beatrix zijn van buitengewoon hoog niveau en dat willen we graag zo houden”. Dat zei de directeur van Aruba Airport Authority (AAA), James Fazio aan het begin van het bezoek van het Airports Council International’s (ACI) Airport Excellence (Apex) team.

Dit team bestaat uit deskundigen van ACI World, ICAO, Quito Airport, Ottawa Airport, Montevideo Airport, Miami Airport en Airport Las Americas. Hun taak is om te onderzoeken of de veiligheidsaspecten van de Arubaanse luchthaven voldoen aan de internationale standaards en richtlijnen. Het onderzoek maakt deel uit van het officiële certificeringsproces. Mocht het team hiaten tegenkomen, dan worden die opgenomen in een actieplan ter verbetering.

De kans is overigens klein dat AAA steken laat vallen op het gebied van veiligheidsprocedures, want Fazio is bestuurslid van ACI-LAC en operationeel directeur Jurgen Benschop is voorzitter van de ACI-LAC Safety Committee. Er is dus voldoende expertise aanwezig.

Het inspectieteam controleerde de kwaliteit van veiligheidsprocedures, maar ook van de structuren, zoals de landingsbaan. FOTO AAA


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.