Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nederland en het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) gaan mogelijk met elkaar samenwerken om de kust te verstevigen met inheemse methoden zoals het planten van mangrovebossen.

 

vvrpnl
Dat heeft het ministerie van VVRP bekendgemaakt naar aanleiding van een gesprek dat minister Suzy Camelia-Römer voerde met minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en staatssecretaris Sharon Dijksma. Nederland is internationaal bekend om de kennis over het water, de zee en bescherming tegen overstromingen. Het land biedt in dit kader hulp aan onder andere Miami, Cartagena, New Orleans, Sumatra en Bangladesh.
De bewindsvrouwen hebben ook gesproken over de oprichting van een kenniscentrum op het gebied van verkeer, transport en ruimtelijke planning. Ook is er gesproken over een samenwerking tussen de meteorologische diensten van beiden landen. Camelia-Römer bezoekt over enkele dagen de klimaattop van de Verenigde Naties in Parijs. Zij zal daar verder overleggen met staatssecretaris Dijksma, die ook de conferentie bezoekt.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.