Premier Asjes: ‘Dual destination’ voor China creëren
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Dankzij het werkbezoek van premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) en zijn delegatie, waar onder andere minister José Jardim van Financiën deel van uitmaakte, aan China, zijn er nieuwe deuren geopend. Dat heeft de minister-president gisteren verklaard.

asjeschina

Asjes sprak gisteren over een historisch bezoek. ,,Het is een historisch bezoek omdat dit het eerste officiële werkbezoek is geweest van de Curaçaose regering aan de Volksrepubliek China. Daarvoor moet ik de consul-generaal van China op Curaçao bedanken. Zij is instrumenteel geweest in het regelen van dit bezoek. Verder was dit bezoek ook historisch omdat deuren zijn geopend voor nieuwe samenwerkingen tussen de twee landen”, aldus de premier.
In China heeft Asjes samen met zijn delegatie onder andere presentaties gegeven over de mogelijkheden die Curaçao biedt aan Chinese investeerders. ,,Ook hebben we aangegeven dat Curaçao er niet alleen is om in het land te investeren, maar ook om als ‘hub’ te fungeren voor Chinese bedrijven die via Curaçao met andere landen binnen het Caribisch gebied of in Latijns-Amerika zaken willen doen”, zo zei de minister-president.
De premier wil aan de manager van KLM voorstellen om een zogeheten ‘dual destination’ (dubbele bestemming) te creëren voor reizigers uit China waardoor de toeristenstroom uit het land hiernaartoe toeneemt. Dat heeft de minister-president gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad bekendgemaakt.
Asjes heeft tijdens zijn werkbezoek aan de Volksrepubliek van China onder andere een bezoek gebracht aan het toeristenbureau aldaar waarbij de mogelijkheid werd besproken om het toerisme uit China naar Curaçao te vergroten. ,,Het is bekend dat er veel Chinezen naar Amsterdam gaan. Er zijn per week veel vluchten vanuit Amsterdam naar Curaçao. Daarom wil ik de mogelijkheid bespreken om een dubbele bestemming te creëren voor de reizigers uit China”, aldus de premier gisteren.
,,Er zijn ook directe vluchten van Shanghai naar Düsseldorf. Vanuit Düsseldorf zijn er ook weer directe vluchten naar Curaçao. Er zijn directe vluchten van Shanghai naar Montreal en naar Toronto. Ook vanuit die steden wordt er naar Curaçao gevlogen. De mogelijkheden zijn er dus. Er is een basis. De reisagenten moeten het nu nog door communiceren naar de reizigers.”
Er ligt een concreet voorstel op tafel om een Curaçao/China-desk op te richten in Shanghai, China, liet Asjes weten. Dat concrete voorstel is tijdens het bezoek aan China weer besproken en komende week zal het voorstel worden afgerond opdat het gepresenteerd kan worden, zo gaf Asjes gisteren te kennen. ,,Hiermee kan continu promotie worden gemaakt voor Curaçao in China”, aldus de premier. ,,Het zal misschien raar klinken, maar in China hebben ze geen flauw idee waar Curaçao ligt. Dat land is zo groot en daarom is het van groot belang dat je een Curaçao/China-desk hebt.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.