Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Raad van Kinderen van Curaçao heeft een bezoek gebracht aan het Santa Barbara Beach & Golf Resort.

De 50 leerlingen van het Sint Paulus College van Groot konden zo eens kijken hoe het is om te werken in deze tak van de toeristische industrie.
Het hotel verzorgde een uitgebreide introductie van alle activiteiten om de Raad van Kinderen van Curaçao handvatten mee te geven voor hun onderzoek naar de invloed van toerisme op hun leefomgeving. Ter gelegenheid van haar 10e verjaardag heeft TUI Curaçao samen met de toerismesector de Raad van Kinderen voor Curaçao geïntroduceerd.
De Raad van Kinderen is een initiatief van Missing Chapter Foundation (MCF) en Unicef Nederland. Het concept is overgewaaid uit Nederland. Prinses Laurentien is oprichter en directeur van de MCF. Met de Raad van Kinderen worden besluitvormers in contact gebracht met kinderen om ervoor te zorgen dat organisaties de belangen van toekomstige generaties integreren in de besluitvorming van vandaag.
Hiertoe koppelt de Raad van Kinderen een groep kinderen (groep 8 van een basisschool) aan de directie van een bedrijf. Het bedrijf legt een strategisch vraagstuk voor aan hun Raad van Kinderen, waarna deze daar na uitgebreid onderzoek advies over geeft. Als eerste stap in die richting mochten de leerlingen en begeleiders van Sint Paulus College met als thema ‘toerisme’ een kijkje nemen in de keuken van het hotel op Santa Barbara.
Zo kregen ze een rondleiding over de Old Quarry golfbaan met uitleg hoe het gras mooi groen gehouden wordt, onder andere met gebruikt water van het hotel. Ook legden hoofden van diverse afdelingen van het hotel uit wat hun specifieke taken en verantwoordelijkheden zijn, allemaal met als hoofddoel om het de gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Het harde werken in de ochtend werd gevolgd door een lunchworkshop ‘Stel zelf je hamburger of hotdog samen’.
In de namiddag mochten de kinderen zich voordoen als toeristen van Santa Barbara Beach. Met deze dag is de aftrap gegeven voor het onderzoek van de Raad van Kinderen van de toerismesector Curaçao, waarin vraagstukken die echt leven in de gemeenschap aan lokale kinderen worden voorgelegd. De ervaring leert dat jongeren met hele creatieve ideeën en praktische oplossingen komen, wat het toerisme ten goede komt.

Foto Santa Barbara


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.