Al het nieuws

Uit de media heb ik vernomen dat op een persconferentie van de directie van CPost de grote jaarlijkse verliezen van dit bedrijf ter sprake kwamen. Minder postverkeer maar toch verplicht zijn een minimum aantal werknemers te handhaven voor postbezorging aan huis, dat leidt logischerwijs tot verlies.
Er is toen een idee/plan bekendgemaakt inzake de invoering van een zogenoemde centrale mailbox in de wijk. Een pilotproject waarbij in de wijken een blok boxen van de buurtbewoners bij elkaar wordt geplaatst. Alvorens hiervan gebruik te kunnen maken wordt iedere bewoner verzocht om bij het postkantoor langs te komen om na een grondige indicatie het sleuteltje van hun box in ontvangst te nemen.
Ik ben al 70 jaar en raak steeds meer sprakeloos als ik zie en lees hoe weinig onze bestuurders begrijpen van de cultuur van mijn volk. Dit systeem zal nooit voldoen op ons eiland, het kan echt niet.
Hoe stelt de overheid het zich voor deze boxen te plaatsen in bijvoorbeeld Banda’bou waar de huizen meestal ver uit elkaar liggen en de meeste mensen niet over een auto beschikken. Hoe moet je op tijd je rekeningen zoals die voor water en licht betalen als je de rekeningen niet op tijd krijgt omdat je maar af en toe naar die box toe kan gaan. En sleuteltjes raken verloren.
Ook vinden er regelmatig overvallen plaats op onze bewoners en creëren wij een nieuw alternatief. Het is dus ook nog eens onveilig.
Gobiernu, luister naar deze boodschap en denk bij het ontwikkelen van nieuwe plannen eens langer na over de zin en onzin van zo’n plan in relatie tot onze cultuur. Dit plan kan in ieder geval echt niet. Ik ken mijn volk door en door.
Helga Mensing,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.