Al het nieuws

,,Ik wil niet leven in een land waar rechters onschendbaar zijn.” Dat zegt PAIS-leider Alex Rosaria in reactie op de uitlatingen van persrechter Mauritsz de Kort gisteren in het Antilliaans Dagblad.
De Kort zei dat een besluit van de rechter-commissaris niet kan worden teruggedraaid. Rosaria wil een onafhankelijke toetsing mogelijk maken. Het Statenlid had vragen gesteld aan minister Navarro van Justitie naar aanleiding van de vrijlating van schroothandelaar L.M., die wordt verdacht van handel in gestolen koper. De politicus zegt desgevraagd niet te willen tornen aan de scheiding der machten, maar vindt het onaanvaardbaar dat rechters buiten elke controle blijven: ,,Het kan niet zo zijn dat de rechterlijke macht onaantastbaar is.”

Lees meer...

ADletters logo

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.