Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In mei 2014 ging de veiling van het voormalige uitgaanscentrum Keizershof in Otrobanda niet door. Het perceel grond met daarop verschillende panden werd op het laatste moment onderhands verkocht aan een vooralsnog onbekende koper. Maar nu, ruim twee jaar later, ligt het pand er verlaten en vervallen bij.

keizershof

Het Keizershof gold in het verleden jarenlang als een populair uitgaanscentrum met restaurants en cafés. Het staat op een perceel grond van 1.290 vierkante meter met daarop Hoogstraat 7, 7A, 11, 11A en Emmastraat 30 en 32. Het complex moest op 9 mei 2014 onder de hamer gaan. Het minimumbod bedroeg toen 840.000 gulden. Taxateur Landmark Real Estate taxeerde het geheel toen voor FirstCaribbean op 805.000 gulden (executiewaarde) en 1.150.000 gulden (onderhandse verkoopwaarde in de huidige staat). De herbouwwaarde bedroeg overigens een stuk meer, namelijk 2,5 miljoen gulden. First Caribbean International Bank (Curaçao) executeerde het recht van eerste hypotheek op de Keizershof omdat de debiteur - al geruime tijd - niet aan zijn betalingsverplichtingen voldeed.
Eerdere pogingen Keizershof van de hand te doen, mislukten. Ook in 2011 ging de aangekondigde veiling van Keizershof niet door, maar toen werd de openbare verkoop aangehouden.
Vlak voor de veiling in 2014 moest plaatsvinden, werd er een koopakte gesloten voor onderhandse verkoop, die ter goedkeuring naar het Gerecht in Eerste Aanleg werd gestuurd. Het was niet bekend met welke partij een koopakte was gesloten en dus evenmin met welk doel Keizershof werd aangekocht. Notaris Henri Burgers, die belast was met de veiling/verkoop van het terrein met daarop diverse panden, bevestigt tegenover deze krant dat de verkoop toentertijd werd goedgekeurd. De identiteit van de koper was onbekend. Wel blijkt dat nu, meer dan twee jaar na de verkoop, de panden op het perceel grond nog altijd niet worden gebruikt en de staat ervan steeds verder achteruitloopt. Het complex staat nu te koop bij een makelaar voor 495.000 dollar.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.