Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Politiek leider Gerrit Schotte van MFK heeft het document getekend om als Statenlid in het nieuwe parlement beëdigd te worden. schotte
Schotte had tot vandaag de kans om dat te doen, nadat het Hoofdstembureau alle kandidaten die bij de verkiezingen een zetel hebben behaald, op 12 oktober de zogeheten acceptatiebrief toestuurde.
Op zijn Facebookpagina plaatste Schotte een korte verklaring. Hij schreef daarin dat - zoals te voorzien - het de bedoeling van de MAN was om een regering te vormen met de huidige bestuurders (het demissionaire kabinet, red.). ,,Het is een koers die al op 5 oktober (de verkiezingsdag, red.) was uitgestippeld en misschien zelfs voor die dag”, aldus de leider. Schotte bedankte in de verklaring ook de mensen die op hem hebben gestemd.
Bij de verkiezingen haalde MFK evenals de winnende sociaaldemocratische partij MAN en PAR, vier zetels. De partij verklaarde zich vanaf het begin bereid om een coalitie te vormen, maar MAN, PAR, PNP en PS, de vier partijen die nu een regering gaan vormen, weigeren met een veroordeelde politicus samenwerken.
Een tijd terug verklaarde de leider bereid te zijn terug te trekken als Statenlid, als dat de deelname van zijn partij aan het kabinet zou vergemakkelijken. Afgelopen maandag stuurde MFK nog een brief naar informateur Kenneth Gijsbertha, omdat de partij niks meer van de informateur had vernomen nadat negen dagen eerder vragen van de informateur werden beantwoord. De partij stelde de indruk te hebben dat de informatieronde ondertussen was veranderd in een formatieproces, waarbij er geen rekening met MFK was gehouden.
Met de beoogde coalitie die een steun van twaalf zetels in het parlement heeft, zal MFK samen met Kòrsou di Nos Tur, Un Kòrsou Hustu en Movementu Progresivo deel uitmaken van de oppositie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.