Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De financiering van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) zal in de toekomst gebaseerd zijn op de zorgprogramma’s waarbij een gesloten financieringsmodel gehanteerd wordt.

hno De zorgprogramma’s HNO zijn gericht op het terugdringen van verpleegdagen volgens het principe ‘alleen klinisch wat klinisch moet, en opname niet langer dan medisch technisch noodzakelijk’. Dit antwoordt de regering op vragen van het College financieel toezicht (Cft) bij de suppletoire begroting 2017. Het Cft vroeg naar de beloofde update van de businesscase HNO, omdat het HNO-project een ‘aanzienlijke impact kan hebben op de begroting van het Land’. Cft wil ook inzicht krijgen in de uitputting van de verstrekte lening voor het HNO.De regering legt uit een nieuw computerprogramma ontwikkeld te hebben waarin ook de inkoop en efficiencymaatregelen meegenomen kunnen worden. Aan de opbrengstenkant zal er een budgetverhoging ingevoerd worden omdat onder andere de zorgvraag toeneemt en de prijzen stijgen. Tegelijkertijd worden er vernieuwingen doorgevoerd op het gebied van neurochirurgie en nierdialyse, zodat er kosten bespaard worden op medische uitzendingen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.