Al het nieuws

Van een van onzer verslaggevers
Willemstad - De selectie van Curaçao is gisteren aangekomen op Hato en werd daar verwelkomd door de feestvierende fans. Curaçao versloeg zondagavond Jamaica in de finale van de Caribbean Cup.


elftalCoach Remko Bicentini deelt volop in de feestvreugde. ,,Vorig jaar oktober werd er al geschiedenis geschreven door in de derde ronde van de Caribbean Cup te winnen van Antigua en Puerto Rico en ons zo te kwalificeren voor de laatste ronde en de Gold Cup. Dat was al uniek voor ons en Curaçao, maar nu ontploft heel Curaçao", aldus een gelukkige Bicentini. ,,We hebben hier naar uitgekeken en er hard voor gewerkt het afgelopen jaar, maar hier moest het gebeuren. Onze wedstrijd in de halve finale tegen Martinique hebben we verdiend gewonnen, we speelden na de 1-0 achterstand een hele goede wedstrijd, stegen boven onszelf uit. Maar deze finale, ondanks de enorme druk, was absoluut de prestatie van het jaar.”
Bicentini vertelt verder: ,,We kwamen op een 1-0 voorsprong door uitblinker Elson Hooi. Na de rust wisten we dat Jamaica aan zou dringen, maar tot echte kansen kwamen ze niet.” Tien minuten voor tijd kwam toen vanuit een vrije trap door Jamaica toch de gelijkmaker. ,,We speelden voor de winst en daarom heb ik de moegestreden Antonia vervangen door onze topscorer Gino van Kessel, en dat pakte heel goed uit. De eerste bal kreeg hij via een lange crossball aangespeeld door Darryl Lachman, hij nam de bal op snelheid mee, en met zijn voorzet bediende hij weer de uitblinkende Elson Hooi, die zijn tweede en winnende 2-1 binnenschoot. De ontlading was enorm. We zijn de besten van de Caribbean”, lacht Bicentini. Het team is nu al een maand bezig, dus tijd voor een paar dagen rust voordat er wordt afgereisd naar de Verenigde Staten om te spelen in de Gold Cup. ,,Natuurlijk geweldig om daar als Caribisch kampioen binnen te komen. We spelen 9 juli in San Diego weer tegen Jamaica, daarna reizen we door naar Denver om op 12 juli tegen El Salvador uit te komen, en de laatste groepswedstrijd 16 juli aan de Mexicaanse grens San Antonio tegen de absolute wereldtop Mexico. Het is ons doel om die tweede ronde te halen, om in de knock-out fase te komen, dan zijn we voor ons gevoel wereldkampioen”, lacht Bicentini.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.